top of page

Johan Vancoillie : zang en gitaar

 

° 13 maart 1955

+ liever niet

 

Amper de pamper ontgroeid en reeds in de ban van de Beatles. Op vrij jonge leeftijd volgt hij muziekles. Na drie jaren theorielessen resulteert dat, onder zachte dwang, in een lidmaatschap bij de plaatselijke harmonie en kiest hij voor de klarinet. Naast de verplichte muziekstukken leerde hij er vooral roken en bier drinken.

Als vingervlugge klarinettist wist hij het doorgaans waar te maken om zijn partituur sneller te spelen dan de rest van de harmonie. Omdat de dirigent dat maar weinig kon waarderen leverde hij zijn klarinet terug in.

Of het met zijn klarinetspel te maken had is nooit geheel duidelijk geworden maar bij het vrouwvolk kreeg hij de bijnaam "fastfingers Johnny".

In ieder geval was de basis (sex, drugs and rock'n'roll) gelegd om rocker te worden en leerde hij zichzelf gitaar spelen.

Onder zijn impuls werd The Coverage (voorheen de T.S.C.-band) opgericht.

Houdt van heel veel muziekgenres, getuige de gevarieerde playlist van The Vanco Brothers.

Wim Vancoillie : gitaar

 

° 18 maart 1959

+ zolang mogelijk uitstellen

 

Van kindsbeen af muziekliefhebber. Rond 9-jarige leeftijd de eerste 45-toerenplaat aangekocht : "Mama" van Heintje.

Als puber kennis gemaakt in café 't Keldertje te Torhout met het echte werk : geestrijke dranken, pietjesbak, schone madammen en vooral blues- en rockmuziek. Waarschijnlijk om van zijn gezaag af te zijn kreeg hij van Pol Clement, uitbater van 't Keldertje, een blueselpee van Big Bill Broonzy cadeau, waarvoor nog altijd van harte dank.

Eerste live-optreden meegemaakt op 14-jarige leeftijd van Rory Gallagher in de Europahal te Tielt. Sedertdien fervent luchtgitarist.

Pas op 37-jarige leeftijd, na een optreden van Pol De Couter in de Closjard te Torhout, gitaar leren spelen. Leermeester : "fastfingers Johnny".

Na één jaar leerschool voor de eerste keer zelf live opgetreden met The Coverage (voorheen de TSC-band).

Houdt van een brede waaier muziekgenres maar de voorkeur gaat nog altijd uit naar de blues en rock.

bottom of page